Ontstaansgeschiedenis

Hoe het allemaal begon?
Transformed is in het leven geroepen door een aantal enthousiaste jongeren met verschillende kerkelijke achtergronden. Deze jongeren hadden de visie, een droom om op een eigentijdse wijze jongerenwerk op te zetten, gericht op de leeftijd van 16-28 jaar. Aanstekelijk evangeliserend jongerenwerk welke een impact zou hebben op Rijssen en haar omgeving.

Zonder geld, zonder locatie, zonder een concrete achterban hebben zij deze droom gevolgd en na een jaar van intensief brainstormen, bidden, jongeren peilen en een achterban opzetten, werd eind 2004 de stichting Transformed in het leven geroepen en de daarbij behorende doelstellingen in de statuten verwoord.

De naam Transformed is afgeleid van het bijbelvers Romeinen 12:2 waar in de Engelse vertaling staat: Be transformed by the renewing of your mind. De beweging Transformed verlangt naar verandering en vernieuwing in denken en leven.

Eerste meeting
Op 13 februari 2005 begon Transformed met haar eerste meeting in het Parkgebouw, de schouwburg van Rijssen. In geloof was de grote theaterzaal, zie ruimte biedt aan 500 mensen, afgehuurd. Gerald Troost, een zanger uit Veenendaal, was uitgenodigd om te zingen en te spreken. Naast Gerald werd er een eigen praiseband in het leven geroepen die verder vorm zou geven aan dit geheel. De opkomst was overweldigend. Rond de 600 mensen, vooral jongeren, bezochten deze Meeting. Het kernteam en alle andere vrijwilligers waren geraakt door de hoge opkomst en vele dolenthousiaste reacties. Een geweldige stimulans om door te gaan.

Hoe het verder ging
Transformed breidde in medewerkers en activiteiten verder uit. De maandelijkse meetings zijn gebleven. Jongeren zijn tot geloof in Jezus Christus gekomen en hebben verdere verdieping gekregen. Vele kerken en individuen zijn Transformed gaan ondersteunen. Daardoor werd het mogelijk om naast de Meetings, ook een keur van andere activiteiten in die jaren daarna op te zetten.

In 2016 veranderde de thuisbasis van Transformed. Sinds september van dat jaar houden we onze maandelijkse meetings in de Kroeze Danne in Ambt Delden. Dit omdat het parkgebouw niet voldoende ruimte bood aan alle bezoekers.

Transformed is in haar activiteiten zich gaan richten op 3 pijlers: evangelisatie, discipelschap en missionaire activiteiten.

Het Mission Statement van Transformed is:
Stichting Transformed wil een invloedrijke, relevante en dynamische beweging zijn in Twente om transformatie te bewerkstelligen in het leven van jongeren door de kracht van de Heilige Geest. Alleen Jezus Christus kan herstel, waarde en bestemming in God de Vader geven.

Inmiddels werken er zo’n 40 medewerkers onder leiding van het leiderschapsteam aan deze missie, door de verschillende activiteiten heen. Transformed heeft een heel netwerk van sprekers uit het land waar zij een relatie mee opgebouwd heeft. Je kunt dan denken aan Wim Grandia, Jan Pool, Martin Koornstra, Martin Brand, David de Vos, Gerald Troost, Kees Kraayenoord en Tiemen Westerduin.
Daarnaast zijn er informele contacten gelegd met organisaties als Operatie Mobilisatie, Jeugd met een Opdracht, Compassion, EO Jongeren en diverse kerken en gemeenten in de regio.

Heartbeat Nederland
Vanuit Transformed is de stichting Heartbeat Nederland opgericht. Deze beweging richt zich op christelijke jongeren door het hele land. Ze wil deze jongeren inspireren en aanvuren door het organiseren van het Heartbeat Weekend, Heartbeat Worship Weekend en andere activiteiten. Ook is er een sprekersteam dat bijna wekelijks in kerken en gemeenten spreekt.

Steun ons!

Transformed is een vrijwilligersorganisatie en voor al haar activiteiten afhankelijk van giften. Zonder onze giftengevers kunnen wij het werk niet doen en we worden altijd enorm bemoedigd als mensen ons eenmalig of maandelijks willen ondersteunen. We zijn een ANBI instelling, dat houdt in dat giften aan onze voor de belasting ‘aftrekbaar’ zijn. Klik hieronder om online te doneren. Super bedankt!

Stichting Transformed

Hey, wij zijn Transformed. We noemen ons dé christelijke jongerenbeweging van Twente. Sinds 2005 zijn wij actief. Wij zijn enthousiast over Jezus, en bieden jou een plek aan waar je Jezus kan leren kennen en vrienden kan maken.

Contact

Gildenweg 8b
7641 AZ Wierden

Kvk 08127866  |  IBAN NL44RABO0101058713  |  BIC RABONL2U  |  Transformed is ANBI erkend